Σαρηγιάννης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου είναι παρακινδυνευμένο

Σαρηγιάννης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου είναι παρακινδυνευμένο

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να ανοίξει στις 5 Απριλίου το λιανεμπόριο, σημειώνοντας πως αν είναι να ανοίξει κάτι αυτό θα πρέπει να είναι τα λύκεια, με την προϋπόθεση να απλωθούν οι μαθητές, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι σε κάθε τάξη.

Ο καθηγητής τόνισε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου θα ήταν παρακινδυνευμένο. «Ανοίγουμε ξανά χωρίς να έχουμε βελτιώσει την κατάσταση στη λειτουργία. Ανοίγουμε ακριβώς με τις συνθήκες που ανοίξαμε τον Ιανουάριο και μάλιστα με πολύ χειρότερη κατάσταση που αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα.

Από κει και πέρα πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως η απολύμανση του αέρα. Έτσι θα λειτουργήσουμε με υγειονομική ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε. «Γιατί το ζητούμενο είναι να μην ξανακλείσουμε».

Σχετικά με τα σχολεία, ο καθηγητής τόνισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε παρακινδυνευμένες κινήσεις για υπόθεση ημερών και διευκρίνισε ότι τα «παιδιά που είναι 16, 15 χρονών προφανώς μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Με μικρότερο αριθμό μαθητών στο σχολικό κτίριο.

Υπάρχουν πρόσφατες δημοσιεύσεις, όπως η δημοσίευση της 27ης Μαρτίου από το Lancet, με τίτλο: το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ασφαλή μέθοδο για την μείωση της διασποράς, μπορούν να επιταχύνουν την πανδημία».

Συνέχεια… –>


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να Ακούς Επιλεγμένη μουσική για την στιγμή του καφέ σου, Δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook και Twitter.

Υγεία

Comments are disabled.

Send this to a friend