Στρατός Ξηράς: Η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού εντυπωσίασε ΗΠΑ και Βρετανία [pics]

Η 12η Mηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού «Έβρος» πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με τμήματα της 16th Sustainment Brigade των ΗΠΑ και της 104th Logistics Support Brigade της Μεγάλης Βρετανίας στο πεδίο αρμάτων- πεδίο βολής «Αετού» στην Αλεξανδρούπολη, όπως ανακοίνωσε ο Στρατός Ξηράς.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) ενώ πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη».

Αναλυτικότερα, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν 3 ομάδες των 12 ατόμων, μία από κάθε χώρα που έλαβε μέρος. Οι ομάδες διαγωνίστηκαν στα ακόλουθα αντικείμενα:

– Πορεία απόστασης 3 χιλιομέτρων και εκτέλεση βολής (15 φυσιγγίων) σε αναδιπλούμενους στόχους.

– Αναγνώριση οπλισμού και οχημάτων.

– Δεξιότητα οδήγησης φάλαγγας 3 οχημάτων σε απόσταση 6 χιλιομέτρων.

Μετά το τέλος της άσκησης, απονεμήθηκαν μετάλλια, αναμνηστικά, διπλώματα και πλακέτες στους συμμετέχοντες.

Με τη συνεκπαίδευση, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, επιτεύχθηκε η ανάπτυξη σχέσεων και η άψογη συνεργασία με τα αμερικανικά και βρετανικά τμήματα, που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της διαλειτουργικότητας και τυποποίησης των ενεργειών μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων της Μεραρχίας, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών επιδιώξεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την αποκόμιση εκπαιδευτικού οφέλους, μέσω της ανταλλαγής εμπειριών.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα:

Στρατός Ξηράς

The post Στρατός Ξηράς: Η ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού εντυπωσίασε ΗΠΑ και Βρετανία [pics] appeared first on OnAlert.

Συνέχεια… –>


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να Ακούς Επιλεγμένη μουσική για την στιγμή του καφέ σου, Δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook και Twitter.

ΓΕΣΕΛΛΑΔΑΗΠΑΜεγάλη ΒρετανίαΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Comments are disabled.

Δεν Διαφημιζόμαστε. η Διαφήμιση μας Είσαι Εσύ Βοηθησε μας. Ευχαριστούμε.
Send this to a friend