Αλκιβιάδης Στεφανής: Ομιλία για την αποτελεσματική στρατηγική «έξυπνης ισχύος»

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, απηύθυνε χαιρετισμό με θέμα την Έξυπνη Ισχύ (Smart Power), κατά τη λήξη του 16th Common Security and Defense Policy (CSDP) High Level Course 2021 “Jean Rey” Module 4, στη Σχολή Ικάρων.

«Η έξυπνη ισχύς αποτελεί μια δυναμική μορφή έμμεσων στρατηγικών σχεδιασμών, η οποία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, διατηρώντας παράλληλα την ετοιμότητα κινητοποίησης της σκληρής ισχύος», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ΥΦΕΘΑ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε πως: «Μια αποτελεσματική στρατηγική έξυπνης ισχύος απαιτείται να προασπίζει τα συμφέροντα του έθνους, αντιμετωπίζοντας, αφενός, αποτελεσματικά τις εκάστοτε απειλές και δημιουργώντας, αφετέρου, το περιβάλλον ασφάλειας για τις μελλοντικές προκλήσεις».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκλεισε με τον χαιρετισμό του, με θέμα την «έξυπνη» ισχύ (Smart Power), τις εργασίες του 16ου σεμιναρίου Common Security and Defense Policy (CSDP) High Level Course 2021 «Jean Rey» Module 4 αντικείμενο του οποίου ήταν: «Το μέλλον της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Ασφαλείας [Common Foreign Security Policy (CFSP)] και της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας [Common Security & Defence Policy (CSDP)]» και πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στο Τατόι.

Η ομιλία του ΥΦΕΘΑ

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρουσίασε τη σπουδαιότητα της έξυπνης ισχύος και την αναγκαιότητα ορθής κατανόησης και χρήσης της, με στόχο την επίτευξη των εθνικών συμφερόντων. Τόνισε ότι μια αποτελεσματική στρατηγική έξυπνης ισχύος απαιτείται να προασπίζει τα συμφέροντα του έθνους, αντιμετωπίζοντας, αφενός, αποτελεσματικά τις εκάστοτε απειλές και δημιουργώντας, αφετέρου, το περιβάλλον ασφάλειας για τις μελλοντικές προκλήσεις. Η έξυπνη ισχύς αποτελεί μια δυναμική μορφή έμμεσων στρατηγικών σχεδιασμών, η οποία αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική της ελληνικής κοινωνίας, διατηρώντας παράλληλα την ετοιμότητα κινητοποίησης της σκληρής ισχύος.

Το συνέδριο για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας & Άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) διοργανώθηκε από τον διευθυντή της γενικής διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρα Κωνσταντίνο Μπαλωμένο από τις 7 έως και τις 11 Ιουνίου 2021 και συμμετείχαν αξιωματικοί, διπλωμάτες και ανώτατοι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης.

The post Αλκιβιάδης Στεφανής: Ομιλία για την αποτελεσματική στρατηγική «έξυπνης ισχύος» appeared first on OnAlert.

Συνέχεια… –>


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να Ακούς Επιλεγμένη μουσική για την στιγμή του καφέ σου, Δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook και Twitter.

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΥΠΕΘΑΥΦΕΘΑΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣΑΜΥΝΑΣαποτελεσματικήΔΥΝΑΜΕΙΣΕΘΝΙΚΗΣΕΝΟΠΛΕΣέξυπνηςισχύοςομιλίαΣΤΕΦΑΝΗΣΣτεφανής:στρατηγικήΥΠΕΘΑΥΦΕΘΑυφυπουργός

Comments are disabled.

Send this to a friend