Νέο «χαστούκι» από τη Λιβύη στην Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη χώρα

Νέο διπλωματικό και πολιτικό «χαστούκι» στην Τουρκία από την Λίβυα Υπουργό Εξωτερικών Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς (Najla Al-Mangoush), η οποία ξεκαθάρισε ότι η Λιβύη δεν θα επιτρέψει ξένες δυνάμεις ούτε θα επιτρέψουν να προκύψει νέα κρίση και αποσταθεροποίηση στην περιοχή, λόγω των μισθοφόρων.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έχει «παρελθόν» με την Τουρκία, καθώς είχε επισημάνει τις ίδιες θέσεις σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκαλώντας τότε ισχυρές αντιδράσεις από μαχητές που υποστηρίζονταν από την Άγκυρα, ωστόσο φαίνεται ότι αυτά δεν την έχουν εμποδίσει από το να «εκθέτει» τις τουρκικές ενέργειες στο έδαφος της Λιβύης.

Ειδικότερα, η η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς υπογράμμισε ότι: «Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη Λιβύη», κατά τη διάρκεια της χθεσινής κοινής συνέντευξης Tύπου με τον Βρετανό υπουργό Τζέιμς Κλέβερλι (James Cleverly), αρμόδιο για θέματα Μέσης Ανατολής και Βόρειας. Όπως μεταδίδει η Libya Review, η υπουργός δήλωσε ότι η Λιβύη δεν θα χρησιμεύει πλέον ως βάση για την αποσταθεροποίηση της περιοχής και ότι δε θα φιλοξενεί καμία ξένη δύναμη.

Ο κ. Κλέβερλι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τρίπολη για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της Λιβύης και η ελ-Μανγκούς εξέφρασε την εκτίμησή της για την προθυμία της Βρετανίας να ασκήσει πίεση σε χώρες που παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Λιβύης και για την σταθερή υποστήριξη της κυριαρχίας της Λιβύης, αναφέρει η Libya Review.

H Λίβυα υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη με τη συνδρομή και της Τουρκίας και κατά τη συνάντησή της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

The post Νέο «χαστούκι» από τη Λιβύη στην Άγκυρα: Δεν θα επιτρέψουμε ξένες δυνάμεις στη χώρα appeared first on OnAlert.

Συνέχεια… –>


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να Ακούς Επιλεγμένη μουσική για την στιγμή του καφέ σου, Δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα δωρεάν χωρίς διαφημίσεις, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook και Twitter.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝΚΟΣΜΟΣΛΙΒΥΗΤΟΥΡΚΙΑΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

«χαστούκι»ΆγκυρααποχώρησηΔυνάμεις:επιτρέψουμεΚΟΣΜΟΣΛΙΒΥΗΛιβύη:μισθοφόρωννέοξένεςΤΟΥΡΚΙΑΤσαβούσογλουχώρα

Comments are disabled.

Δεν Διαφημιζόμαστε. η Διαφήμιση μας Είσαι Εσύ Βοηθησε μας. Ευχαριστούμε.
Send this to a friend